Mijn eerste jaar

Dit artikel staat op vrouwen-ondernemen.nl!

Ik ben Bianca de Vassy…
en ik woon in Breda, samen met mijn man en 2 heerlijke pubers van 12 en 13. Twee keer per week ga ik met veel plezier aqua-bootcampen. Ik lees ook graag, maar daar komt momenteel niet veel van terecht.

…de drijvende kracht achter Bianca de Vassy EFT Coach
Ik help als NLP en EFT coach mensen (weer) gelukkig met zichzelf te zijn. NLP (Neurolinguïstisch programmeren) en EFT (Emotional Freedom Techniques) zijn technieken waarmee je de stenen die je meesleept uit het verleden voorgoed uit je rugzak gooit. Je kunt deze technieken inzetten bij een heel scala aan problemen: van trauma’s, emotionele problemen, burn-out en angsten tot allergieën en heel veel lichamelijke klachten. En daarbij speelt leeftijd geen rol: mijn jongste cliënt is 3 en de oudste 89. Ik geef individuele sessies, groepssessies, workshops en informatieavonden.

Mijn verwachtingen en ervaringen
“Mijn praktijk loopt goed, terwijl ik echt nooit had verwacht binnen een jaar al zo ver te zijn! Het uitwisselen van diensten heeft mij veel gebracht: je laat een ander ervaren wat je kan en breidt zo je netwerk uit. Ik werk verder samen met een chiropractor, een psycholoog en andere praktijken. We verwijzen naar elkaar door, waardoor de wisselwerking en samenwerking versterkt wordt. Dat is iets waar ik echt heel blij van word!”
“Eigen baas zijn” bevalt goed, maar is ook een valkuil. Werk en privé lopen vaak door elkaar heen, omdat ik ook moeder ben en natuurlijk tijd aan de kinderen wil besteden. Tussendoor even zaken regelen is fijn, maar kan ook onrustig zijn. Werken met tijdsblokken geeft meer rust voor mij en voor mijn gezin.”
“En ‘tijd’ is wel een dingetje. Het is heerlijk om het zelf in te delen, maar ondernemen kost alles bij elkaar echt meer tijd dan ik van tevoren had gedacht. Ik had niet verwacht dat het zo druk zou zijn. Er komt zoveel bij kijken. Je moet veel ballen in de lucht houden en alles wat moet gebeuren, ligt op jouw bord. Momenteel geef ik vaak 12 sessies per week en dat is echt geweldig! Maar buiten de sessies, die elk ongeveer 75 minuten duren, gaat er veel tijd zitten in het maken van verslagen en facturen. Dat is mijn eerste prioriteit en pas daarna kan ik andere zaken regelen.”
“Ik merk dat ik daardoor vaak tijd tekort heb om alle “regeldingen” in te plannen. Sommige acties staan al langer op mijn to-do list dan ik zou willen. Maar door stap voor stap te nemen, prioriteiten te stellen en hulp te vragen lukt het me om alles in goede banen te leiden. Sommige taken heb ik vanaf het begin al uitbesteed zoals het bouwen en onderhouden van mijn website. En ik heb een boekhoudster die alle financiële zaken regelt en de aangifte doet bij de belastingdienst. Dat geeft echt rust.”

Mijn praktijklessen
“In het begin gaf ik mijn sessies thuis. Op zich prima, maar voor man en kinderen niet altijd even fijn dat er op voor hen soms ongelegen momenten thuis cliënten waren. Een eigen praktijkruimte is daarom fijn. Het geeft thuis meer rust is en iedereen kan weer zijn eigen “ding” doen! En ik kan nu op ieder moment in mijn eigen praktijkruimte. Ook in de avond en in het weekend.”
“Mijn praktijkruimte zit in de vrouwenvleugel van de Koepelgevangenis in Breda. Een briljant mooie locatie waar de cliënten ook een korte rondleiding kunnen krijgen. Mijn ruimte is geen cel geweest, maar ligt in de vleugel waar vroeger de medische dienst zat. Het is er heerlijk licht en fris met een heel fijne energie. Als mijn cliënten weer naar buiten gaan, realiseren ze zich dat ze VRIJ zijn, dat ze nu werken aan hun “emotionele vrijheid” en hun stenen voorgoed uit hun rugzak gooien. Mijn hart maakt wekelijks sprongetjes als ik zie wat er allemaal opgelost wordt!”

Het financiële plaatje
“Starten met ondernemen is financieel gezien absoluut een stap terug. Ik had de mogelijkheid om mijn bedrijf op te zetten omdat mijn man een vaste baan heeft. Het betekent in het begin voorzichtig zijn met investeren en op de uitgaven letten. Mijn besluit om een praktijkruimte te huren in “een centrum voor bewust leven” heeft mij veel gebracht. Mijn activiteiten en workshops staan op de agenda tussen de andere activiteiten die er gegeven worden. Mensen vinden mij op die manier en dat helpt mij bij het werven van cliënten.”

Mijn tip voor de Bianca van een jaar geleden en andere vrouwelijke starters
Huur een ruimte voor jezelf. Het zorgt niet alleen rust voor het hele gezin en een professionele uitstraling, maar het biedt ook kansen om in contact te komen met cliënten. Sluit je aan bij groepen en netwerken om zo aan je naamsbekendheid te werken en ervaringen uit te wisselen met anderen. Ik heb me aangesloten bij de “Bredames”, een netwerk voor bewust ondernemende dames. Ik kende de groep niet toen ik net startte, maar het is heerlijk om te kunnen sparren met andere vrouwen die een eigen bedrijf hebben. We helpen elkaar verder en zijn elkaars ambassadeurs.

Maar het allerbelangrijkste bij het ondernemen is vertrouwen op en in jezelf! Blijf dromen en visualiseren wat je wilt bereiken, de kracht van aantrekking is iets wat mij erg heeft geholpen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.