EFT voor kinderen

EFT voor kinderen

Kinderen maken veel mee. Soms zijn er dingen gebeurd die in onze “volwassen” ogen kleine voorvallen zijn. Toch kunnen deze gebeurtenissen een enorme invloed hebben op hoe een kind zich in het NU voelt. Ook in het latere leven kan dit voor problemen zorgen.

EFT voor kinderen is een unieke methode (een acupressuur), die kinderen ook zelf kunnen toepassen. Met EFT in combinatie met NLP heb ik al veel kinderen met succes gecoacht.

Ik coach kinderen op een veilige en blijvende manier en zet ze weer in hun kracht. EFT is veilig en kan bij alle kinderen worden toegepast, van baby tot puber!

Enkele voorbeelden van problemen die met EFT op te lossen/verminderen zijn:

 • Gedragsproblemen
 • Pesten
 • Slaapproblemen
 • Verlegenheid
 • Boosheid
 • Angsten
 • Faalangst
 • Dyslexie
 • Omgaan met scheiding
 • Nachtmerries
 • Omgaan met overlijden
 • Lichamelijke klachten

De EFT werkknuffel: EFTIE

Eftie is de knuffel die ik gebruik. Kinderen zijn helemaal gek op haar. Je kunt kinderen op een speelse manier het kloppen leren door het voor te doen op de knuffel. Daarnaast is de knuffel goed te gebruiken om het kind afstand te geven van zijn of haar probleem.

De knuffel heeft dan het probleem en er wordt op haar geklopt. Ook al heb je verdriet, je bent een hele leuke aap. Jonge kinderen gaan vaak helemaal op in het kloppen en de knuffel en vullen vanzelf aan waar op geklopt moet worden. Ik zeg bijvoorbeeld “Eftie wordt ook gepest op school en is daar erg bang van”. Als de emotie geneutraliseerd is, vraag ik bijvoorbeeld “wat zit hem nu nog dwars?” En dan vult het kind in ”hij is ook boos op Lars want die stond zo stom te lachen” (of wat dan ook). 

Bij het coachen van het kind zijn de ouders heel belangrijk! Hoe meer zij (bereid zijn om) hun eigen emoties en die rond de problematiek van hun kind aan (te) pakken, hoe meer ze er voor hun kind kunnen zijn. Bovendien is het natuurlijk zo dat het goede voorbeeld geven de beste leerschool voor het kind is. Als een ouder zijn emoties erkent, herkent en serieus neemt en ze vervolgens oplost door EFT toe te passen, kan het kind doen wat het altijd doet: zijn ouders kopiëren (en er zijn voordeel mee doen!) Ik leer ouders en kinderen EFT zelf toe te passen zodat ze er samen mee verder kunnen als ze thuis zijn.

 


Benieuwd naar ervaringen van anderen?

Je leest het op mijn website onder ‘Ervaringen EFT‘.

Examenvrees scooter

Afgelopen zondag heeft Bianca mij enorm geholpen met haar EFT coaching. Door kleine testjes te doen voelde ik mij al… Lees verder … “Examenvrees scooter”

Melanie 18

Last van schouders

Mijn naam is Jelle en ik ben 18 jaar oud. Ik ben via mijn moeder bij Bianca terecht gekomen en… Lees verder … “Last van schouders”

Jelle 18

Uitspraken van kinderen

Toen ik mijn Cito moest maken op school was ik erg zenuwachtig. ik vond het heel spannend. Door de EFT… Lees verder … “Uitspraken van kinderen”

Door EFT “Surogaat” kloppen loopt mijn dochter van 3 weer!

Een paar maanden terug is mijn dochtertje van 3 aangereden, waardoor haar linker bovenbeen compleet doormidden was gebroken. Na 2,5… Lees verder … “Door EFT “Surogaat” kloppen loopt mijn dochter van 3 weer!”

Donny

Puber

Bianca heeft me door heel veel dingen heen geholpen. Als ik niet kon slapen dan hielp ze met EFT en… Lees verder … “Puber”

Lenthe 11

Angst voor horror clown

Kind: Samen met mama en mijn zusje ben ik op bezoek geweest bij Bianca, ze heeft toen EFT gedaan bij… Lees verder … “Angst voor horror clown”

Zoon 13

EFT coach Breda werkt met de volgende doelgroepen:

Reacties zijn gesloten.