Uit een diep dal geklommen

Ik heb Bianca leren kennen toen ik net 21 jaar oud was tijdens het sporten. Heel toevallig kwamen we in gesprek over haar nieuwe praktijk als EFT-coach en voorzichtig durfde ik te vertellen dat ik eigenlijk ook wel op zoek was naar hulp. Mijn ouders waren gescheiden, mijn relatie was net uit, mijn broertje had suïcide gepleegd en ik was net gestopt met mijn studie. Dat laatste was ook niet mijn eigen keus, maar omdat het een dubbele opleiding was, hield ik dit niet vol door alles wat er speelde. Ik heb in eerste instantie een psycholoog geraadpleegd, waar ik wat beter heb leren praten over het verleden, maar dat kon ik al best goed. Bij de psycholoog liep ik er tegenaan dat ik alles besprak, maar dat er niks veranderde en niks aan gedaan werd. Bianca vertelde me dat ik een rugzak bij me heb met allemaal stenen erin. De ene steen is veel groter en zwaarder dan de ander en daar heb je dus ook veel meer last van. Bij de psycholoog leg je je rugzak op tafel en haal je alle stenen er even uit, waardoor alle emotie die erbij komt ook naar boven komt. Aan het eind van de sessie stop je alle stenen weer terug, rugzak om en ga je naar huis. Bij Bianca ga je de stenen voorzichtig één voor één eruit halen. Je bekijkt ze goed en breekt ze beetje bij beetje af. Bij de grote zware stenen, kost dit veel meer moeite dan bij de kleintjes uiteraard. De gebeurtenissen die aan die stenen gekoppeld zijn, kun je niet ongedaan maken of veranderen. Wel kun je de emotie die je er zelf aan koppelt aanpakken. Het verleden blijft, maar je hoeft er geen last van te hebben.
Zo heb ik beetje bij beetje mijn rugzak geleegd en die voelt momenteel heerlijk licht aan. Soms gaat er nog even een steentje in die ik er snel weer uit haal, maar meestal pak ik ze met twee handen aan en mogen ze niet die tas in. Ik doe hier dus gelijk iets mee. Praten kon ik vooraf over de gebeurtenissen al. Mijn mening geven en mijn gevoel erin leggen, was een stuk lastiger. Dit gaat tegenwoordig zonder veel moeite en sta ik achter mijn eigen handelen en mijn eigen reacties. Waar ik vroeger ontplofte van woede omdat ik niet wist wat voor emoties er waren en wat ik daarmee moest, heb ik de boel nu op een rijtje. Hierdoor kan ik gesprekken over letterlijk alles aangaan.
Op het moment dat ik merk dat ik last heb van een emotie (Bianca zorgt ervoor dat je je emoties leert herkennen) en dit gaat niet weg, pas ik zelf EFT toe. Ook heeft Bianca mij handvatten gegeven voor spannende momenten. Voordat ik bijvoorbeeld een belangrijk gesprek heb, knijp ik in de topjes van mijn vingers om de spanning weg te nemen.

Ik geloof dat EFT werkt voor iedereen die ervoor open staat. Ik luister tegenwoordig naar mijn hart en doe waar ik gelukkig van word. Ik heb de helft van mijn studie weer opgepakt en heb mijn afgelopen stage op een extra niveau gehaald dan in eerste instantie de bedoeling was. Als iemand nu aan mij vraagt hoe het met me gaat, zeg ik bijna standaard, super goed :). Bianca heeft me geholpen uit een diep dal te klimmen en te zijn wie ik nu ben. Hier ben ik nog elke dag heel erg dankbaar voor <3.

Reacties zijn gesloten.