Mijn diepvries blijft LEEG!!!

Heee Bianca,

Ik had jou beloofd een stukje te schrijven over mijn EFT belevenissen, nou dat heb je zeker verdiend hoor!!

Momenteel zit ik met een smile van oor tot oor, het is zo goed gegaan en het gaat zo goed, ik durf gerust te zeggen dat EFT eigenlijk in een adem genoemd moet worden met EMDR. Deze horen gewoon bij elkaar, EMDR maakt het herbeleven “zachter” echter dat herbeleven kan nog de nodige onaangename uren, zo niet dagen opleveren. Dan is EFT een uitkomst!
Je dwingt je zelf op moois te focussen, en de onaangename tijd wordt aan zienlijk korter, ik ben eerder tot rust, en kan mijn (nacht) rust weer snel hervatten (voor het gemak druk ik het even in tijd uit 4 tot 6 minuten me met EFT bezighouden is vaak toereikend),en een goede nachtrust resulteert weer in een aangenaam leven.

PTSS heeft enorme vervelende dingen naar boven gebracht zeker in combinatie met autisme en vuurwerk is dit geen leuke combi…
Na het leren “loslaten ” door de EFT therapie wist ik dat er nog een paar “onaangename hobbels” aan konden komen, ik was daar uitgebreid op voorbereid, door middel van de therapie, en het “wat als denken”. Als voorbereiding op ellende had ik braaf mijn diepvries leeg gegeten zodat ik ruim de ruimte had voor mijn alternatieve plannen. Herbelevingen zijn nooit leuk geweest, als techniek om mijn hersenen af te leiden heb ik vaak s’nachts veel maaltijden gekookt die ik dan in vroor, dat bracht rust, maar leverde wel een structureel volle vrieskast .
Dit veranderde enorm gaande de EFT therapie, zelfs in het begin gaf het al resultaat, het “anker” deed zijn werk enorm goed, herbeleven was wakker schrikken en meteen beginnen met de onrust weg te tikken met een positief plaatje. Alleen maar focussen op een plaatje van een geluksmoment. Voor mij was dat het plaatje van een camping op een eilandje in de rivier de Semois, met een luie stoel en voetjes in het water genietend met Lydia mijn vrouw waar ik toen net mee getrouwd was.
Dat plaatje had alles, rust liefde en toekomst. Ik heb dat plaatje gedurende de EFT therapie
(en nog steeds) in gebruik!

Vanaf september heb ik veel vuurwerk incidenten beleefd waar ik steeds beter ben uitgekomen ik had aanvankelijk grote schrik voor de jaarwisseling, ik had diverse plannen voor het vuurwerk geweld het hoofd te bieden, “wat als” is zoooveel keer de revue gepasseerd.
Gaande weg is gebleken dat mijn diepvries leeg bleef, dat was een heel goed teken,ook heb ik niet hoeven vluchten richting Biesbosch,met de camper. Het vuurwerk is enorm mee gevallen,ik ben 3 keer even buiten wezen kijken, maar weer snel naar binnen gegaan.
Ik kon het het oud en nieuw weer als een feest beschouwen!

Ook heb ik het ladekastje met trauma’s even geopend en weer gesloten. Ik heb dit gedaan met de verjaardag van mijn jongste dochter. Ik zie haar niet meer, maar ik blijf toch vader. Dit ging ook zonder moeite, geen nare nacht gehad, of herbelevingen, het geheel werkt Fantastisch !!!! Dit heb ik ook weleens anders beleefd.

Er is veel meer rust en nachtrust, EFT is een enorme mooie tool dat me toch weer een leven heeft bezorgd. Ik weet het, het werkt en ik ben er blij mee! Van mijn koelkast zijn nog geen 2 lades gevuld van de 4, duidelijk betere tijden, ook de slaap is een enorme verbetering. Op zijn ergst kon ik 1 nacht slapen per 14 dagen!!! Nu heb ik 1 herbeleving per 3 weken. En die tik ik letterlijk en figuurlijk weg Dit zijn voor mij gigantische resultaten !!!
Eigenlijk mag dit meer bekendheid krijgen, ik denk dat dit meer PTSS slachtoffers hier baat bij hebben!!

Bianca bedankt! Groetjes Jan

 

Reacties zijn gesloten.