Houdoe en bedankt

Houdoe en bedankt, we nemen hier afscheid.(de dag voor mijn 55e verjaardag)

Vandaag, intens verdrietig, geïrriteerd, gefrustreerd…… m’n dag was zo niet goed begonnen.

Al een paar dagen een dip, het op tijd naar bed gaan lukte niet, ’s nachts sliep ik moeilijk in en droomde ik zoals gewoon weer heel heftig. Vandaar dat ik ook wat later opstond, om het even te laten zakken. Maar ondanks dat bleven m’n gevoel en gedachten erg onrustig. En ik kreeg het niet rustig, ondanks mijn mediteren en schrijven.

Ik merkte dat ik in een vicieuze cirkel zat die ik niet doorbroken kreeg. Gelukkig mocht ik vandaag naar de EFT (Bianca)…..ik kwam erg gehaast, onrustig en verdrietig binnen.

Al snel kwamen we op het onderwerp angst. Ik maakte me ook al druk over de komende dagen, omdat ik dan ook vroeger en anders op moet starten dan de andere dagen en ik vind dat lastig, zeker meerdere dagen achter elkaar. Dat geeft me veel onrust en de gedachte die dan in me opkomt is: als ik niet op mijn eigen tempo en manier kan opstarten begint de dag al niet fijn en loopt de hele dag w.s. ook niet goed. Dit is 1 van de beperkende overtuigingen die mij vaak in de weg staan.

Maar buiten dat was er nog meer angst: wat werd getriggerd door de familiereünie met neven en nichten die we afgelopen zondag hebben gehad. Veel ooms en tantes hebben of hadden dementie. En ook m’n moeder zelf natuurlijk. De laatste tijd, m.n. nu ik het tabletje Quetiapine van overdag aan het afbouwen ben valt het me op dat mijn hoofd erg zwaar en vol is en er bijna geen informatie meer bij kan. Ook onthoud ik dingen slecht (is normaal ook), merk dat ik erg veel moeite moet doen om een gesprek goed te kunnen voeren, ik kom haast niet op namen en kan regelmatig het juiste woord niet vinden. En dit triggert mijn angst, waardoor alle alarmbellen afgaan en er nog meer blokkeert en alles nog minder goed gaat.

Maar….het goede nieuws is:

Ik heb de angst niet meer nodig. Heel veel van mijn angst heb ik de afgelopen jaren achter me mogen laten bij de EFT. Ik heb al veel successen mogen behalen, veel gedrag mogen veranderen, veel beperkende gedachten mogen veranderen.

De angst heeft me de afgelopen 30 jaar beschermd en geholpen, maar die bescherming heb ik nu niet meer nodig. Daarom wil ik de angst bedanken en afscheid ervan nemen. Maar ik weet dat hij regelmatig toch nog even komt kijken en dat is niet erg. Maar ik mag dan de keuze maken om te vertrouwen op nieuwe, positieve gedachten en ook vertrouwen op mezelf, dat ik het kan.

55 jaar : morgen…..mijn verjaardag!

Een mooie dag om het oude achter me te laten en het nieuwe te verwelkomen.

Veranderingen, zijn voortaan niet lastig, maar nieuwe uitdagingen!

Irma (nog 1 dag) 54 jaar

Reacties zijn gesloten.