Examenvrees opgelost via 1 Skype sessie

Ik heb Bianca 3 weken geleden ontmoet op de verjaardag van haar nicht Mariëlle, die mijn vriendin is. Een dag voor het uitvoeren van mijn rij examen besloot ik contact met haar te zoeken. Ik heb veel stress ervaren bij het proberen te halen van mijn rij examen in het verleden en ben ook daardoor al meerdere keren gezakt.

Na een kort telefoongesprek besluit Bianca om mij de volgende dag, 1 uur voor het examen, te bellen via video chat om mij ontspanningsoefeningen te kunnen laten ondergaan. Zo gezegd zo gedaan.

Ik heb op verschillende drukpunten op mijn gezicht en handen leren te kloppen met daarbij het zeggen en herhalen van zinnen zoals: ” Ik vindt het spannend om examen te doen, maar ik accepteer mijzelf zoals ik ben.” Of : ” Ik ga zo mijn LAATSTE rijles krijgen”.

Ik krijg te horen van haar dat ik deze oefeningen ook kort in gedachten kan doen en dat ik ze vlak voor het examen ook zelf kan toepassen om rust te creëren. Ik ben erna mijn rijles gaan doen en erna het rij examen gaan doen. De spanning was door de sessie van de ochtend gereduceerd tot laag niveau en tijdens een korte pauze bij het examen heb ik nogmaals Bianca haar oefeningen op mijzelf toegepast. Mede hierdoor, heeft het voor mij tot voldoende rust geleid, zodat ik gisteren, op 20 juli, mijn rijexamen met vlag en wimpel heb gehaald. Bedankt Bianca! Top!

Reacties zijn gesloten.